Hyvinvointikaupat‪» Rintapumppu.fi -kauppa‪» Rintojen hoito ja suojaaminen‪»

Rintakumit

Ohuesta, ihoystävällisestä silikonista valmistetut rintakumit suojaavat kipeytyneitä rinnanpäitä imetyksen aikana. Ne myös tukevat vauvan otetta silloin, kun rintaan tarttuminen ei suju helposti. Taustalla voi olla esim. äidin matala tai sisäänpäinkääntynyt rinnanpää, mutta toisinaan myös ennenaikaisuus tai vaativa synnytys voivat aiheuttaa sen, ettei vauva jaksa imeä.

Rinnanpäätä mukaileva rintakumi antaa vauvan suuhun rintaa selkeämmän ärsykkeen, joka edesauttaa imemisrefleksin laukaisemista. Mamivac-rintakumin yläosa on jätetty  avonaiseksi, jotta vauva voi tuntea äidin ihon ja tuoksun.

Vinkkejä rintakumin käyttöön:

- Asettaessasi rintakumia, käännä sitä hieman nurinpäin, jolloin nänni asettuu paremmin oikeaan kohtaan rintakumin sisälle. Ennen paikoilleen laittoa kumia voi hieman kostuttaa, jolloin se pysyy paremmin paikoillaan.

- Puhdista rintakumi huolellisesti jokaisen käytön jälkeen. Jos rinnanpää on rikkoontunut, suosittelemme kumin päivittäistä sterilointia keittäen.

- Muistathan, että rintakumi on tarkoitettu vain väliaikaiseen käyttöön. Paljaan rinnan imemistä kannattaa harjoitella mahdollisimman usein.

Mamivac-rintakumeissa on kolme eri kokoa ja ne on pakattu kätevään muovikoteloon, jonka ansiosta säilytys ja kuljettaminen on vaivatonta. Valittavanasi on perinteinen kartio (conical) ja pyöreä (cherry), joka sopii erityisesti silloin, kun vauvalla on vaikeuksia imuotteessa.


Kaikki rintakumit kestävät steriloinnin ja keittämisen.